Workshop vacht vilten

 

Workshop vacht vilten

sloffen van wolvilt Studio Namenia
Droom je van een warm schapenvachtje voor op de bank of een ander plekje dat wel wat warmte kan gebruiken? Tijdens deze workshop ga je zelf een kleed van vacht vilten. Je neemt een prachtige woonaccessoire mee terug naar huis!

Data 2017:

- vr 18 augustus
- za 9 september
- za 23 september
- vr 13 oktober
- za 21 oktober

Tijd: 10.00 - 17.00 uur
 
 

Het programma

Voor wie?

Workshop vacht vilten

Wil je een warme, comfortabele schapenvacht voor in huis, of buiten op de bank? In deze workshop maak je zelf een vachtkleed, van de pure vacht van een schaap. De vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een geschoren schaap, dus in tegenstelling tot gelooide vachten leeft het schaap nog en graast heerlijk in de wei. Dat voelt goed toch? De vacht is gevilt op een ondergrond van wol, met de natvilttechniek. Puur met je handen, water en zeep.

De vachten waar we mee werken zijn afkomstig van Nederlandse schapen, voornamelijk uit de buurt van Utrecht. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en kleuren vachten. Het vacht vilten is best zwaar werk. Dus trek je rubberlaarzen aan, stroop de mouwen op en ga ervoor! Studio Namenia zorgt voor een schort. We vilten in duo’s, zodat we elkaar kunnen helpen om de vachten goed en mooi te vilten. We vormen de koppels tijdens de workshop, aanmelden met een vriend(in) kan natuurlijk ook. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

workshop schapenvacht vilten
Docent: de workshop wordt gegeven door Inge van Oudenallen - Visser van Studio Namenia. Zij is viltontwerper en geeft met veel enthousiasme workshops wolvilten.

Aanmelden: via het contactformulier hieronder 

workshop vacht vilten

Deze workshop is voor volwassenen.

Kosten: € 99,- p.p. inclusief materialen*, koffie/thee met iets lekkers en een lunch van Gasterij Wielrevelt.

*Bij de workshop is de geschoren wol niet inbegrepen. Er zijn allerlei vachten op voorraad waar je uit kunt kiezen. Je betaalt daarvoor voor de meeste vachten 7,50 per vacht. Er zijn ook meer zeldzame vachten beschikbaar, deze zijn iets duurder. Je eigen vacht meenemen mag natuurlijk ook. 

U kunt zich alleen of met meerdere mensen inschrijven.  

Voor alle materialen en gereedschappen wordt gezorgd. 

Deze workshop boeken voor uw eigen groep? Dat kan ook, neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen. 

workshop vacht vilten